Zarządzanie kontem AdSense, z którego korzysta wielu użytkowników

czwartek, 19 lipca 2012 | 11:53

Labels: ,

Chcesz przyznać partnerowi biznesowemu dostęp do konta AdSense, ponieważ wspólnie nim zarządzacie? Z przyjemnością informujemy, że – zgodnie z jedną z najczęstszych próśb użytkowników – dodaliśmy tę funkcję do interfejsu AdSense.

Od dziś możesz zapraszać zaufanych współpracowników i partnerów do logowania się na Twoje konto AdSense, tworzenia raportów, zarządzania informacjami o płatnościach oraz generowania kodu reklamy. Ta nowa funkcja zarządzania przez użytkownika umożliwia też zmianę loginu do konta Google powiązanego z kontem AdSense.

Obecnie obsługujemy dwa typy użytkowników kont: administratora i użytkownika standardowego. Każdy z nich ma pełny dostęp do interfejsu AdSense, lecz tylko administratorzy mogą dodawać lub usuwać użytkowników. Ponieważ jesteś wydawcą o zatwierdzonym koncie, Twój dostęp do konta został ustawiony na poziomie administratora. Możesz przyznawać innym osobom dostęp do swojego konta na poziomie administratora lub użytkownika standardowego i w razie potrzeby zmieniać te ustawienia.

Pamiętaj, że osoby zaproszone do konta AdSense muszą korzystać ze zweryfikowanego loginu konta Google, niepowiązanego z żadnym innym kontem lub inną aplikacją AdSense. Nie zapominaj również o tym, że zespół Google AdSense nie może pośredniczyć w sporach między użytkownikami dotyczących dostępu do konta. Dlatego zalecamy ostrożność przy przyznawaniu dostępu do konta. 

Więcej informacji na temat zapraszania użytkowników oraz odpowiedzi na najczęstsze pytania zadawane przez aktualnych lub zaproszonych użytkowników znajdziesz w naszym Centrum pomocy. 

Mamy nadzieję, że ta funkcja pozwoli Ci skuteczniej zarządzać kontem AdSense i udostępniać go innym.

0 Komentarze: